Varusteet

Kaikilla joukkueilla tulee olla yhtenäiset peliasut. Kauklahden Pyrinnöllä on yhteistyösopimus Stadium Iso Omena kanssa. Kauklahden Pyrinnön virallinen seuramallisto löytyy Stadiumin kotisivuilta: https://www.stadiumteamsales.fi/seurat/1730998 Stadiumilta tilataan kaikki asusteet, joita käytetään edustettaessa seuraa esimerkiksi peleissä tai turnauksissa. Peliasuun kuulu sininen lyhythihainen pelipaita, siniset shortsit ja siniset sukat. Vieraspaitana taas käytetään valkoista lyhythihaista paitaa. Saatte apua tilauksen tekemiseen sekä tietoja nimikoinnista ja mahdollisista muista painatuksista joukkueenne johtajalta tai varustevastaavalta. 

On myös tärkeää muistaa pukeutua treeneihin ja peleihin sään mukaisesti. Stadiumilta löytyy peliasun lisäksi muun muassa collegepuku, aluspaita, sadetakki ja talvitakki.

Ikäluokat rahoittavat itse hankkimansa varusteet joko keräämällä rahat pelaajien vanhemmilta tai yhteistyösopimuksilla kerätyillä varoilla. Seura voi tehdä sopimuksia, joiden perusteella kaikkien pelipaitoihin painetaan mainos tms. Seuran logoa ei saa laittaa mahdollisesti muuta kautta hankittuihin varusteisiin ilman johtokunnan lupaa.

Kun saavut ensimmäisiin harjoituksiisi, et tarvitse mukaasi muuta kuin pallon, säärisuojat ja juomapullon. Myös jalkapallokengät on hyvä olla jo ensimmäisistä kerroista alkaen. Suosittelemme kuitenkin, että treeneihin tullaan lenkkareissa tai muissa vapaa-ajan kengissä, ja jalkapallokengät vaihdetaan jalkaan vasta kentällä. Jalkapallokenkiä löytyy erilaisia, riippuen aina siitä, minkälaisella alustalla on tarkoitus pelata. Hiekkakentällä ja kovalla nurmella suositellaan käytettävän turfeja, tekonurmella ja nurmella taas ”nappiksia”, ja futsalia pelattaessa tai salissa harjoitellessa taas niihin olosuhteisiin soveltuvia sisäkenkiä. Neuvoja valintaan saat valmennukselta sekä urheilukauppojen myyjiltä.

Jalkapallon valinta tulisi tehdä pelaajan koon mukaan. Palloja löytyy koossa 3, 4 ja 5. Alle 10-vuotiaille suositellaan koon 3 palloa, 10-13 -vuotiaille kokoa 4 ja siitä vanhemmille kokoa 5. Myös futsaliin löytyy oma pallonsa, joka on noin koon 4 kokoinen mutta painavampi. Jos valinta mietityttää, kysy apua valmennukselta!