Joukkueen säännöt

Pelaajien säännöt

 1. Pelaamme reilua peliä ja kannustamme muita.
 2. Emme satuta, nimittele tai loukkaa muita. Emme kiroile, eikä kiusaa.
 3. Sovimme erimielisyydet ja törmäykset pyytämällä anteeksi.
 4. Yritämme aina parhaamme.
 5. Kuuntelemme ja noudatamme valmentajien ohjeita.
 6. Keskitymme treeniin ja peliin, annamme joukkuekavereille pelirauhan.
 7. Lämmittelemme hyvin ennen treenejä ja pelejä.
 8. Harjoittelemme pakkaamaan omat treenikamat mukaan.
 9. Tulemme harjoituksiin ajoissa. Emme tule harjoituksiin, jos treenaamista enemmän kiinnostaa pelleily ja muiden harjoittelun häiritseminen.
 10. Pidämme hauskaa yhdessä ennen kaikkea!


Ohjenuorat vanhemmille

 1. Vanhempien tärkein tehtävä on varmistaa, että lapset viihtyvät kaikissa joukkueen tapahtumissa. Kuljetan, kannustan ja kustannan.
 2. Ilmoitamme lapset MyClubissa AINA harjoituksiin ja otteluihin ajoissa ja viimehetken peruutukset vain hyvästä syystä. Valmentaja suunnittelee harjoitukset ja peliryhmät pelaajamäärän mukaisesti, joten tästä johtuen on tärkeät ilmoittaa lapsi ajoissa kaikkiin tapahtumiin.
 3. Huolehdimme, että lapsella on varusteet (pallo kokoa 3, juomapullo, säärisuojat, jalkapallokengät ja peliasu) aina mukana ja sopivassa kunnossa.
 4. Sairasta lasta ei tuoda treeneihin eikä peleihin.
 5. Annamme työrauhan valmentajille harjoituksissa ja otteluissa. Valmentajat päättävät peluuttamisesta ja tekevät kokoonpanot peleihin seuran valmennuslinjan mukaisesti.
 6. Olemme avoimia ja annamme palautetta joukkueenjohtajalle / seuralle ja käsittelemme asiat asiallisesti keskustellen.
 7. Tarvittaessa tulemme avuksi valmentajille huoltajina. Huoltajan tehtäviin kuuluu esimerkiksi kenkänauhojen solmiminen, vesipullon täyttäminen yhdessä lapsen kanssa, jne.
 8. Emme huutele ohjeita pelaajille, vastustajalle, pelinohjaajille tai muille toimihenkilöille kentälle. Tilanteiden jälkeen ”hyvä” huudot ja aplodit ovat aina paikallaan, muistetaan kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Näytämme mallia lapsille omalla käytöksellämme.
 9. Lapsellamme saa olla muitakin harrastuksia.
 10. Pyrimme pitämään yllä positiivista ja hauskaa harrastamista.


Toimihenkilöiden käytännöt

 1. Toimimme tasapuolisesti ja hyväksymme yksilöiden erilaisuuden. Kannustamme ja kunnioitamme kaikkia. Päämääränä on, että jokaisella pelaajalla on yhdenvertainen mahdollisuus kehittyä kunkin pelaajan oman henkisen ja fyysisen kasvuvaiheen mukaisesti.
 2. Valmentaminen tapahtuu kannustamalla, kehumalla ja kiittämällä. Käytetään auktoriteettia, ei sanktioita. Valmentajina meillä on oikeus korjata virheelliset suoritukset sekä opastaa lapsia oikeisiin suorituksiin. Tarvittaessa meillä on myös oikeus ohjata lapsi rauhoittumaan.
 3. Autetaan toisiamme joukkueen sisällä ja kunnioitaan jokisen työn joukkuetta varten. Ymmärretään että joukkuetoiminta ei ole pääasiallinen tehtävämme ja ennen kaikkea meillä pitäisi olla mukava omissa rooleissamme.
 4. Toimimme esimerkkinä, niin että lapsilla on turvallinen olo ja mukava harrastus. Jokaisen joukkueen jäsenen tulee tuntea, että he ovat yhtä arvokas osa joukkuetta ja seurayhteisöä kuin kuka muu tahansa.
 5. Joukkuetoiminta rakennetaan siten, että pelaajat oppivat suhtautumaan myös haastavaan liikuntaan positiivisesti.
 6. Olemme avoimia ja annamme palautetta toisillemme, pelaajille, huoltajille ja käsittelemme asiat asiallisesti keskustellen.
 7. Tavoitteena on, että kaikkien pelaajien, vanhempien ja toimihenkilöiden mielestä joukkueen tapahtumiin on mukava tulla ja niissä vallitsee urheilullista oppimista edesauttava positiivinen ilmapiiri.