Säännöt

Turnauksessa sovelletaan Suomen Palloliiton kaikki-pelaa sääntöjä alla mainituin tarkennuksin ja erillismääräyksin.

Joukkueet ilmoittautuvat  viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä peliä turnaustoimistoon. 

Joukkueet jaetaan turnauksessa kahteen neljän joukkueen alkulohkoon. Jokainen joukkue pelaa turnauksessa kolme alkusarjan ottelua, sekä yhden sijoitusottelun alkulohkon sijoituksen perusteella. 

Pelioikeus

Turnauksessa ovat pelioikeutettuja pelaajat, joilla on voimassa oleva pelaajalisenssi ja jotka ovat syntyneet vuonna 2010 tai myöhemmin. Joukkueessa voi olla mukana max. kolme yli-ikäistä (2009 syntynyttä) pelaajaa. Yli-ikäisyyssäännöstä poikkeamiseen tarvitaan turnausjärjestäjän lupa. Pelaajaluettelo tulee toimittaa turnausjärjestäjälle sähköpostitse tai sähköisen lomakkeen kautta viimeistään kaksi päivää ennen turnauksen alkua.

Peliasu

Mikäli molemmilla joukkueilla on liian samanväriset pelipaidat, vierasjoukkueeksi merkitty joukkue käyttää eriväristä pelipaitaa tai peliliivejä. Ottelun tuomarit päättävät milloin pelipaidat ovat samanväriset. Maalivahdin pelipaidan pitää erottua joukkueiden ja tuomarin paidoista.

Peliaika, pelimuoto, vaihdot, kenttä 

Turnauksen alkulohkon ottelut sekä jatko-ottelut sijat 5-8 pelataan 2x15min pituisina. Jatko-otteluiden sijat 1-4 otteluissa peliaikana on 2x20min. Otteluissa ei anneta lisäaikaa, vaan ne vihelletään päättyneeksi välittömästi peliajan täyteen tullessa.

Pelimuoto turnauksessa on 8v8. Ottelu voidaan aloittaa, mikäli joukkueella on kentällä 5 pelaajaa + maalivahti.

Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät. Vaihtoon tulevan pelaajan on oltava pois kentältä ennen uuden pelaajan kentälle menoa. Vaihdot tulee toteuttaa pelikentän sivusta keskialueelta oman vaihtopenkin luota. Tuomari tai pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamiseksi. Joukkue suorittaa vaihdot, kun pallo on tulossa omalle joukkueelle, esim. oma rajaheitto tai kulmapotku.

Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta. Normaali paitsiosääntö (puolen kentän sääntö) on voimassa.

Varoittaminen ja kentältäpoisto 

Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan varoittaa (keltainen kortti) tai hänet voidaan poistaa kentältä (punainen kortti, toinen keltainen kortti). Keltaiset ja punaiset kortit eivät siirry seuraaviin otteluihin. Punaisen kortin saanut pelaaja on syytä valmentajan toimesta ottaa vakavaan keskusteluun, jotta rikkomukset eivät toistu muissa otteluissa.

Tarkennuksia

Otteluohjelman mukaan kotijoukkueeksi merkitty joukkue aloittaa pelin. Vierasjoukkue aloittaa ottelun toisen puoliajan

Mikäli joukkue myöhästyy yli viisi minuuttia otteluin aloitusajasta, katsotaan ottelu luovutetuksi. Myös alle viidellä pelaajalla kentälle tulleen joukkueen katsotaan luovuttaneen ottelun. Luovutettu ottelu merkitään hävityksi maalein 0-3.

Ottelupallot tulevat turnausjärjestäjän toimesta.

Tuomarilla on tarvittaessa oikeus lyhentää yksittäisen ottelun peliaikaa, mikäli otteluiden läpivienti otteluohjelman mukaisessa aikataulussa sitä edellyttää.

Sijoituksen laskeminen

Voitettu ottelu= 3 pistettä, tasapeli= 1 piste. Lohkon järjestyksen ratkaisevat joukkueiden yhteispisteet. Mikäli kaksi (tai useampi) joukkuetta ovat lohkossa tasapisteissä keskinäiset sijoitukset määräytyvät seuraavasti:

Tasapisteissä olevien joukkueiden pelaamien keskinäisten otteluiden

1.      pisteet

2.      maaliero

3.      tehdyt maalit

4.      kaikkien pelattujen otteluiden maaliero

5.      kaikkien pelattujen otteluiden tehdyt maalit

6.      arpa


Sijoitusottelun päättyessä varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteeseen, ottelu ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla.

-          Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan välittömästi peliajan päätyttyä

-          Tuomari arpoo aloittavan joukkueen ja määrää käytettävän kenttäpäädyn

-          Aluksi kolme pelaajaa laukoo vuorotellen kummastakin joukkueesta

-          Mikäli tilanne on kolmen laukauksen jälkeen edelleen tasan, jatketaan laukomista yhdet pelaajat kerrallaan, kunnes ratkaisu syntyy.

-          Maalivahtia saa vaihtaa vain, mikäli tämä on loukkaantunut. Rangaistuspotkukilpailuun voi osallistua vain kentällä pelin päättyessä mukana olleet pelaajat.

Palkitseminen 

Turnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan mitalein (max.15kpl/joukkue) ja turnauksen voittanut joukkue lisäksi pokaalilla. Lisäksi kaikki joukkueet saavat yhden tsempparipalkinnon jaettavaksi. Myös turnauksen paras maalivahti palkitaan.

Vastalauseet

Vastalauseen voi jättää turnaustoimistoon 30 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Tämän jälkeen tehtyjä vastalauseita ei huomioida. Vastalauseet käsittelevät ja ratkaisee järjestäjien nimeämä kolmen henkilön jury, jossa on yksi järjestäjien, yksi muiden joukkueiden sekä yksi tuomarien edustaja. Tehdyt päätökset vastalauseista ovat lopullisia eikä niistä voi valittaa.

Ensiapu

Ensiapupiste sijaitsee turnaustoimiston yhteydessä. Joukkueet vastaavat pienimuotoisesta ensiavusta pääsääntöisesti itse. Pelaajia ja taustahenkilöitä ei ole vakuutettu turnausjärjestäjän toimesta. Hätätapauksessa yhteys suoraan hätänumeroon 112.

Peruutusehdot

peruutus viimeistään 31.3 (100% hinnasta takaisin). Tämän jälkeen peruutetuista paikoista ei palauteta osallistumismaksua.

Kaikki Pelaa -säännöt:

https://www-assets.palloliitto.fi/62562/1661508134-kaikki-pelaa-saannot-tiivistettyna-2022a.pdf⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠