KaPy ja FC Honka yhteistyösopimukseen

16.1.2023

Kauklahden Pyrintö (KaPy), FC Honka ry ja Esport Honka Oy ovat 20.12.2022 solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tarjota KaPyn edistyneimmille ja tavoitteellisimmille nuoriso- ja huippu-urheiluvaiheen pelaajille mahdollisuus edetä omalle huipputasolleen FC Hongan akatemiajoukkueessa.

FC Honka on luonteva yhteistyökumppani KaPy:n kilpapelaajapolkuun, sillä seurat tekevät yhteistyötä jo nykyisellään mm. valmentajakehityksen ja olosuhteiden saralla.

KaPyn tavoitteena syksyllä 2022 oli löytää yhteistyökumppani, jonka toiminta on vakaalla pohjalla ja katse vahvasti tulevaisuudessa ja jossa on vahva osaaminen pelaajakehityksestä.

”Pelaajamme, heidän hyvinvointinsa ja kehittymismahdollisuudet ovat keskiössä kaikessa toiminnassamme ja päätöksenteon lähtökohta. Kannamme siis suurta vastuuta myös siitä minkälaiseen ympäristöön pelaajan ohjaamme, mikäli emme itse enää pysty hänen kehittymiselleen optimaalista ympäristöä tarjoamaan. FC Honka kykenee tarjoamaan Suur-Kauklahden alueen pelaajille luontevan jatkumon harrastukselle niin sijaintinsa kuin toimintaperiaatteidensa pohjalta”, toteaa KaPyn puheenjohtaja Johanna Kurikka. 

Yhteistyön tavoitteet

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa KaPy:n tavoitteellisimmille pelaajille yksilöllisesti paras ja laadukkain mahdollinen, kansainväliseen jalkapalloon tähtäävä pelaajapolku FC Hongan Akatemiassa. Pelaajien siirtymisten kannalta pelaajan etu on aina ensisijainen.

Esport Honka oy:n GM Hexi Artevan mukaan yhteistyö Kauklahden Pyrinnön kanssa on luonnollinen jatkumo jalkapallon espoolaisen seurakentän monipuolisen yhteistyön tiivistymisessä. KaPy on viime vuosien aikana kehittynyt valtavasti. Toiminta on laajentunut ja laatu on lisääntynyt esimerkiksi hyvien rekrytointien ansiosta.

“Tällä nyt sovitulla yhteistyöllä määritämme yhdessä ne reunaehdot ja mallit, joilla pystymme toinen toisiamme auttamaan ja tukemaan. Yhteistyön tuloksena syntyy selkeä ja molempia osapuolia palveleva pelaajapolku, jossa mahdollisimman monelle tytölle ja pojalle pystytään takaamaan laadukas jalkapallon pelaaminen Espoossa omaan, sen hetkiseen elämän ja uran vaiheeseen parhaiten liittyen. Kokonaisuutena tämä on todella hieno ja mieltä lämmittävä sopimus”, Arteva pohtii.

”Tällä sopimuksella täydennämme mainiosti yhteistyökokonaisuuttamme, jolla voimme aidosti tarjota pelaajillemme hyvin toimivan kehitys- ja toimintaympäristön. Odotamme innolla tulevaa ja seurojen välisen yhteistyön käynnistymistä tälläkin saralla”, toteavat Kauklahden Pyrinnön valmennuspäällikkö Árpád Mester sekä toiminnanjohtaja Jari Kanth.

"FC Hongan ja KaPyn maantieteelliset sijainnit ja seurojen profiilit tekevät seurojen nyt solmimasta yhteistyösopimuksesta erittäin järkevän ratkaisun, joka hyödyttää molempia osapuolia. Yhteistyö tulee näyttäytymään yksittäisille perheille pelaajalähtöisenä ja vastuullisena toimintana. Lisäksi se tukee vahvasti molempia osapuolia omien tavoitteiden mukaisen seuratoiminnan rakentamisessa. Olenkin sekä FC Hongan valmennuspäällikkönä että espoolaisena futisihmisenä erittäin iloinen tämän yhteistyön starttaamisesta", FC Honka ry:n valmennuspäällikkö Kimmo Eronen summaa.

Sopimuksella ei ole vaikutusta seurojen alueelliseen identiteettiin, seuratunnuksiin tai väreihin eikä seurojen nimiin.